Home

fibra òptica cardona

Els ajuntaments de Cardona i Solsona, l’Agència de Desenvolupament local Solsona i Cardona i l’empresa GX Fibra Telecom s’alien per fer arribar la fibra òptica als dos municipis en 1 any

L’Ajuntament de Cardona va acollir ahir al vespre l’acte de presentació del projecte d’arribada de la xarxa de fibra òptica als municipis de Cardona i Solsona. El projecte, impulsat per l’empresa GX Fibra Telecom, respon a la voluntat dels ajuntaments de Cardona i Solsona de millorar les infraestructures de telecomunicacions del territori i compta amb el recolzament de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona.

La posada en funcionament d’aquest projecte permetrà millorar ostensiblement els servies de telecomunicacions de Cardona i Solsona oferint una major velocitat de connexió internet i noves opcions comercials de telefonia mòbil i fixa, tant per a empreses, com per a particulars.

El responsable de GX Fibra Telecom, Josep Garcia, va anunciar que la xarxa de fibra òptica arribarà al polígon de Cardona el proper mes de juny i que a continuació es desplegarà al nucli urbà. Pel que fa Solsona, la previsió de l’empresa és que la fibra arribi als polígons industrials de la capital del Solsonès a l’estiu i, a la resta del municipi, l’any vinent. Els responsables de l’empresa van avançar, també, la velocitat que oferirà la xarxa i que anirà dels 10 als 200 MB, per a particulars, i dels 10 MB a 1 GB, en el cas de les empreses. A banda de la connexió d’internet de banda ampla, la xarxa de fibra òptica oferirà nous servies de telefonia mòbil i fixa i televisió amb els canals de TDT i altres canals de pagament. A més, l’empresa oferirà tecnologia Wimax per aquelles cases o empreses que quedin fora de la xarxa de cablejat de fibra òptica. Segons els responsables de l’operadora, el servei representarà estalvis econòmics significatius, tant per als negocis, com per als particulars. Segons GX Fibra Telecom, es podrà estalviar entre un 40% i un 50% en Internet, i un 20% en telefonia mòbil, per exemple. Josep Garcia va explicar que la filosofia de l’empresa “és oferir un servei de qualitat a un preu adaptat al client” i que la seva intenció és “atendre de manera personalitzada les necessitats dels nostres clients, especialment les empreses”.

L’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, va assegurar que el projecte suposa “un pas molt important per millorar la competitivitat de les nostres empreses i per generar més oportunitats pel territori”. L’alcalde cardoní va recordar que feia temps que els dos ajuntaments i l’Agència treballaven per fer realitat aquest projecte “i ara tenim la sort que una empresa amb un compromís clar pel territori impulsi el projecte” i, en aquest sentit, va qualificar de “gran notícia pels municipis de Cardona i Solsona l’arribada de la fibra òptica”.

Al seu torn, l’alcalde Solsona, David Rodríguez va explicar que aquest tipus d’infraestructures han de permetre que “poblacions com Solsona i Cardona, que estan lluny del les grans zones industrials del país, puguin desenvolupar la seva economia i fer que les seves empreses siguin el més competitives possibles”. El batlle solsoní va destacar també “la feina feta en els darrers anys per fer realitat projectes d’aquestes característiques”.

Una empresa implantada al territori
Amb la voluntat d’oferir un servei de qualitat i de proximitat al client, Josep Garcia va explicar que l’empresa obrirà delegacions als tres centre de control de la seva xarxa a Cardona, Solsona i Súria. D’aquesta manera, GX Fibra Telecom té previst obrir a finals del mes d’abril una delegació tècnica i comercial a la vila ducal. La delegació cardonina comptarà amb 4 treballadors, dels quals un forma part de la plantilla actual de l’empresa, mentre que els altres tres es contractaran properament. A la capital del Solsonès també s’hi obrirà una delegació per gestionar la comercialització i el servei tècnic de la xarxa.

La nova xarxa es desplegarà aprofitant les infraestructures de telecomunicacions existents. Al polígon de la Cort la companyia ha arribat a un acord per utilitzar les canalitzacions existents, un consens que s’intentarà assolir allà on sigui possible. En el cas dels nuclis urbans s’intentarà realitzar un desplegament per façana, amb els encreuaments soterrats per no causar molèsties, aprofitant infraestructura de la xarxa elèctrica existent allà on es pugui.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s