Home

IMG_2090

Les empreses Jané Bertran i Biofar Laboratoris van ser les guanyadores de la segona edició dels premis Eloi de Navel, que organitza l’Associació d’Empresaris de Cardona (AEC) amb la col.laboració de l’Ajuntament de Cardona. Els guardons a la innovació i la trajectòria de les empreses locals es van lliurar dijous a la nit, en el transcurs del sopar anual que celebra l’associació amb col.laboració de la Caixa. La assistència al sopar que es va celebrar al Parador Nacional del Castell de la vila va ser més nombrosa que en la primera edició.

Els guardons (batejats en honor del considerat el primer gran exportador de la vila, un negociant que va viure a cavall dels segles XIV i XV) es convoquen per distingir, d’una banda, les empreses que en poc temps hagin aconseguit innovar o créixer de manera destacada Biofar, en aquesta ocasió, i de l’altra, per reconèixer la trajectòria d’una empresa local (Jané Bertran). Els germans Rafael i Josep Jané van iniciar Jané Bertran en l’activitat industrial de fabricació de farines de blat a la fàbrica “La Concepción” de Cardona l’any 1954. Més endavant van ampliar les activitats a dues fàbriques de farines més. Als anys 60 es va començar la fabricació de pinsos compostos en unes instal·lacions annexes, que l’any 1974 es van ampliar i modernitzar en un nou emplaçament a les afores de la vila. Al 1957 també va iniciar activitats forestals.

La dinàmica del sector de pinsos va portar als germans a crear granges de diferents tipus de bestiar. Aquestes activitats van donar peu a pensar en industrialitzar i comercialitzar carns, i ja el 1963 van posar en marxa l’Escorxador Frigorífic del Cardoner, Mafrica, SA.

Avui el grup es manté actiu i dinàmic en totes les activitats i manté un alt nivell de modernització.

IMG_2097

Biofar Laboratoris és un laboratori de diagnosi clínica veterinària que no ha parat de créixer des del seu naixement, Es dedica fonamentalment a l’anàlisi i a la diagnosi biològica, microbiològica de serologia i biologia mol·lecular relacionats amb la ramaderia i l’agroalimentació, alhora que realitza estudis de mitjans de producció agrària i de vida comercial de productes agroalimentaris.

S’ha consolidat amb una cartera de clients amb un gran pes específic dins del sector porcí a Catalunya i a l’Estat español, a més d’internacionalitzar un 5% de la seva producció. Biofar ha implantat per primer cop a Europa, un sistema de detecció de malalties mitjançant fluïts orals, que ha estat una revolució per a la detecció de la grip porcina. la Benvinguda a l’Acte va anar a càrrec del President de l’AEC Ramon Vilajosana que en el seu discurs va ressaltar les principals línies de treball de l’associació i va agrair la dedicació dels col·laboradors de l’associació. El sopar va estar conduit per Dani Sala, de e2s, que va dinamitzar una taula de debat sobre la Col·laboració en la que hi van intervenir Marc Bernadich, Professor de la FUB i responsable de la FUB e+i , Ignasi Farràs, Vicepresident de l’Associació ’Empresaris de Solsona, Santi López, Psicòleg, Francesc Ribera, Upic. Ferran Estruch,  Alcalde de Cardona, va fer la cloenda on va animar als empresaris i l’associació a continuar en la seva tasca, pel bé de tots.

IMG_2109

Jordi Serra i Xavi Barrera (Biofar), Josep Tristany (Regidor de Promoció Econòmica Ajuntament de Cardona), Ferran Estruch (Alcalde Ajuntament de Cardona), Ramon Vilajosana (President AECardona), Josep M. Jané, Josep M. Jané, Josep M. Jané i Ramon Climent (Jané Bertran) ,Abel Cots (Vicepresident AECardona)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s