Home

El 13 de desembre de 2012 passarà a la història per celebrar, per primera vegada, els premis a l’excel·lència empresarial de Cardona. L’acte, celebrat al Parador Nacional de Turisme de Cardona, va fer ple absolut amb una seixantena de persones, l’assistència màxima que va marcar la nostra entitat.

A les 9 en punt arribaven els membres del jurat, els socis, els finalistes i els premiats, per ser present en un acte pioner al nostre municipi, i fet des de la més noble de les intencions, donar gratitud a totes les empreses i empresaris que, des de Cardona i amb constància, fan de Cardona un municipi prometedor i amb futur.

Durant l’acte, conduït per Dani Sala, els membres del jurat, organitzats en diferents grups, van exposar els seus punt de vista respecta el tema que se’ls havia plantejat.

Situació econòmica actual a la Catalunya Central

Esteve Pintó (President de PIMEC Catalunya Central) // Marc Marcé (Director del diari Regió 7) // Víctor Marcos (Conseller de Promoció Econòmica al Consell Comarcal del Bages)

AEC-PREMISELOIDENAVEL

Importància de la col·laboració entre empreses i entre territoris

Josep Tristany (Regidor de Promoció Econòmica) // Miquel Àngel Montaner (President d’Empresaris per al Solsonès) // Abel Cots (President de l’AEC)  // M.Àngels Simó (Presidenta de la UBIC Cardona)

Després d’aquestes dues temàtiques, l’Il·lustríssim alcalde de Cardona, Sr. Ferran Estruch va fer una salutació a tots els assistents i va parlar del paper que com a administració pública és pot desenvolupar per ajudar a les empreses. Va fer al·lusió a simplificar els tràmits administratius i a alinear-se amb les empreses per a la recerca de solucions conjuntes.

Amb el parlament de l’alcalde es donava pas al sopar.

Abans dels postres, Valentí Farràs (President de GORAL) i Marc Bernadich (Professor de la FUB i responsable de la FUB E+I) van parlar sobre el potencial dels joves emprenedors, ja que ells són la clau d’un futur competitiu per al nostre municipi. Van parlar també de la iniciativa que desenvolupen conjuntament aquestes dues entitats i que es presentarà públicament al maig-juny del 2012: El llibre blanc del jove emprenedor de Cardona.

eloidenavel03goral

Amb el cafè a taula, es va proseguir amb l’entrega de premis de la mà de Núria Sala (Secretària de l’AEC), Artur Boix (Vicepresident de l’AEC) i Josep Tristany (Regidor de Promoció Econòmica).

PREMI D’INNOVACIÓ I CREIXEMENT

El Jurat va decidir que en aquesta categoria hi hauria un finalista i un guanyador.

Finalista: BIOFAR LABORATORIS,  un laboratori de diagnòstic clínic veterinari, que des de la seva fundació l’any 2007 ha crescut en volum de feina i facturació, consolidant així una cartera de clients fidels.

El jurat en va valorar:

– La gran innovació per tipus de producte, i el recorregut aconseguit en tan sols 5 anys, així i com el creixement previst a curt-mitjà termini.

– Els acords i les col·laboracions internacionals actuals, en l’època on el CO passa a ser model de treball a seguir.

– Finalment, perquè és una empresa que pot esdevenir clau a Cardona, ja que de manera emergent i espontània va edificant-se un clúster agroalimentari amb molt potencial.

entregaaira

Primer premi: AIRA Enginyeria i Robòtica. La  principal activitat de l’empresa és el disseny i construcció de cèl·lules robotitzades per a diferents sectors industrials, formació de personal, manteniment preventiu, reparació d’instal·lacions i marcatge C.I.

El que en va valorar el jurat va ser:

–       Els 11 anys de trajectòria i d’innovació continuada (tant en producte com en procés)

–       La introducció i consolidació de noves tècniques en un sector on no existia aquesta tecnologia.

–       La seva capacitat exportadora. Actualment amb el 30% d’internacionalització dels seus productes.

–       El potencial de creixement a curt-mitjà termini

–       En l’actualitat més de 80% de la plantilla es nascuda i resident a Cardona.

–       Col·labora amb totes les entitats del poble.

–       I, finalment, perquè és el tipus de companyia que totes les ciutats i pobles volen acollir.

Es va donar pas, d’aquesta manera a un vídeo fet a partir d’imatges cedides per la mateixa empresa. Va entregar el Premi el President de l’Associació d’Empresaris de Cardona, el Sr. Abel Cots.

PREMI TRAJECTÒRIA EMPRESARIAL

El Jurat va decidir que en aquesta categoria hi hauria dos finalistes i un guanyador.

Finalista: VILAR RURAL DE CARDONA. L’HOTEL RURAL en forma de poble, el primer dels 3 que s’han construït a Catalunya,  porta fins a Cardona una mitjana de 23.000 persones anuals, moltes de les quals utilitzen els serveis que ofereix el poble, contribuint d’aquesta manera a fer-lo créixer.

El Vilar rural, del Grup Serhs, fa nou anys que dóna a conèixer Cardona com a destí turístic, i actualment té un projecte a curt termini que pot suposar un augment substancial de les seves pernoctacions.

Finalista: VIDMAR.  Amb un 68% d’exportacions, l’activitat principal de Vidmar és la fabricació i comercialització d’equips per pesatge i dosificació, tant en continuu com en estàtic, així com el control dels mateixos utilitzant les tecnologies més modernes del mercat.

El creixement de Vidmar amb 27 anys, ha permès a l’empresa crear 2 empreses més TECMECAL i ENGITROL, i obrir dues noves seus, una a Mèxic i l’altra a Colòmbia. Actualment, a les instal·lacions de Cardona, hi treballa un equip amb més de 40 professionals amb contracte fix, amb un gran percentatge de treballadors de Cardona d’un total del 80% de treballadors de la comarca.

   AEC-SEMENCARDONA-ELOIDENAVEL

Primer Premi: SEMEN CARDONA. Semen Cardona és un grup empresarial dedicat a la inseminació artificial multi-genètica de porcí que compta amb vuit centres de producció, set ubicats a Catalunya i un a l’Aragó, amb una capacitat de 800 verros de les millors genètiques. Semen Cardona també disposa d’un centre d’inseminació de conills ubicat al Berguedà que compta amb 300 conills reproductors i un laboratori de dilució i contrastació seminal.

Amb un total de 29 persones contractades, el 75 % de la plantilla de l’empresa es de Cardona, a més de ser proveïdors de serveis i productes de la vila ducal.

Tota la producció es controla i es serveix des de les instal·lacions de Cardona.

El que en va valorar el jurat va ser:

–       Que des del seu neixement l’empresa manté la seu a Cardona, així i com el capital i la direcció de l’empresa.

–       El mateix nom de l’empresa SEMEN CARDONA porta implícit el nom de la vila i contrubueix a la promoció de la marca CARDONA.

–       La seva contribució social i econòmica donant feina a professionals locals i col·laborant amb entitats de la vila.

–       La col·laboració existent entre el sector públic i el privat

–       La internacionalització i exportació de producte amb gran potencial de creixement a dia d’avui.

–       L’esperit emprenedor dels seus fundadors.

En aquest cas, també es va donar pas a un vídeo fet a partir d’imatges cedides per la mateixa empresa. Va entregar el Premi l’Il·lustríssim alcade de Cardona, Sr. Ferran Estruch.

Us deixem amb la foto de grup final, publicada juntament amb la notícia al Regió 7, dissabte 15 de desembre de 2012. ESPEREM CELEBRAR-LOS L’ANY VINENT AMB ELS MATEIXOS ÈXITS.

guanyadorsEloideNavel

Xavi Barrera i Jordi Serra (socis BIOFAR Laboratoris – empresa finalista) || Xavi Jané (fundador i director AIRA Enginyeria i Robòtica – Premi Eloi de Navel Innovació i Creixement) || Josep Tristany (Tinent Alcalde i Regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cardona) || Laia Parcerisa (Directora Vilar Rural de Cardona – empresa finalista) || M.Àngels Rial (fundadora Semen Cardona – Premi Eloi de Navel a la Trajectòria Industrial) || José Roda (fundador i director de VIDMAR – empresa finalista) || Ferran Estruch (alcalde de Cardona)

No podia faltar-hi una foto de grup de la junta dels membres de  la nostra entitat que van assistir i organitzar la primera edició dels Premis Eloi de Navel.

Josep Tristany (vocal junta AEC – empresa INGENIA) || Artur Boix (vice-president junta AEC – empresa ALFIC GRUP) || Núria Sala (secretària junta AEC – E2S) || Abel Cots (president junta AEC – Cots Codina) || Jesús Ratera (vocal junta AEC – Caberset) || Josep M. Solé (vocal junta AEC – Torre d’en Bofill) || Montse Riu (administració AEC) || Ramon Vilajosana (vocal junta AEC – Pinallet)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s